Estrenem apartat de comunicació clara per facilitar la redacció d’escrits jurídics més entenedors

El portal Compendium.cat ha estrenat un nou apartat de comunicació clara que té com a objectiu dotar d’eines als professionals per facilitar la redacció d’escrits jurídics que siguin més entenedors. El portal inclou una trentena de recursos com manuals de redacció, manuals en lectura fàcil i apunts lingüístics, entre d’altres, que es poden consultar o descarregar.

La comunicació clara serveix per promoure la redacció d’escrits, tant de l’àmbit jurídic com administratiu, que siguin més entenedors per a la ciutadania, facilitant la seva comprensió i, al mateix temps, garantint la seva precisió i rigor. Aquesta iniciativa del Compendium.cat s’emmarca en les diferents accions que també s’estan impulsant des de la Generalitat per incentivar l’ús de la comunicació clara entre les diferents administracions i institucions, en la línia del que ja s’està fent en altres països arreu del món.

Entre la trentena de recursos disponibles al portal Compendium.cat, prop de la meitat són novetats publicades aquest mateix any 2024 com ara:

Aquesta iniciativa forma part del projecte per consolidar el portal Compendium.cat com l’eina de referència en llenguatge jurídic en català. El nou apartat s’anirà alimentant amb els nous recursos sobre comunicació clara que vagin sorgint en els propers mesos.


Post by admin

Comments are closed.