La Societat Catalana d’Advocats de Família s’adhereix al conveni per desenvolupar el portal Compendium.cat

La Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF) ha signat avui l’adhesió al conveni multilateral signat el passat 13 de desembre per desenvolupar el portal Compendium.cat. La presidenta de la SCAF, Mercè Mira, juntament amb la vocal Sònia Àlvarez s’han reunit amb el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Joan Ramon Puig, i el president de la Comissió de Llengua, Rogeli Montoliu, per formalitzar l’adhesió.

El conveni té com a objectiu sumar esforços, recursos i sinergies de diferents entitats rellevants en l’àmbit jurídic, lingüístic i acadèmic per impulsar conjuntament el desenvolupament del Compendium.cat. Així, la SCAF s’uneix a les vint-i-una entitats catalanes i andorranes que hi donen suport i reforça la representació de l’àmbit associatiu que hi ha al portal.

El portal www.compendium.cat ofereix més de 800 recursos relacionats amb el llenguatge jurídic català. Els recursos són de caire lingüístic (manuals d’estil, apunts lingüístics sobre terminologia jurídica, models de documents, materials didàctics) i jurídic (formularis jurídics en matèria de dret de família, penal,  processal civil, laboral, arbitral i societari, entre d’altres).

Tots aquests recursos són útils per al conjunt d’associats de l’SCAF, especialment, el conjunt de vint-i-un formularis de família, elaborats per l’advocada Vanessa Fraile, experta en dret de família i membre de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana, els models de clàusules de derivació a la mediació familiar, l’apunt lingüístic “Terminologia bàsica de dret de família: errors comuns i recomanacions” i altres de relacionats, per exemple, amb la redacció processal en general.

Amb l’adhesió al conveni marc, la  Societat Catalana d’Advocats de Família donarà suport al desenvolupament del portal Compendium.cat amb aportació de recursos i contribuirà a la seva difusió en el si de la seva associació.

Les entitats que participen són: el Consell de l’Advocacia Catalana, els departaments de Cultura i Justícia de la Generalitat de Catalunya, el Consell de Garanties Estatutàries, la Comissió Jurídica Assessora, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT), la Universitat Pompeu Fabra, la Societat Catalana d’Estudis Jurídics filial de l’IEC, el Col·legi Notarial de Catalunya, el Deganat dels Registradors de Catalunya, el Consell de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, el Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya, el Consolat de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Mútua de Previsió Social per a advocats Alter Mútua, el Tribunal Arbitral de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya. També hi participen tres institucions del Principat d’Andorra: el Consell General, la Universitat d’Andorra i el Col·legi d’Advocats d’Andorra.

Post by admin

Comments are closed.