La col·laboració del Col·legi Notarial de Catalunya suma ja 53 formularis notarials al Compendium.cat

Amb l’objectiu d’incrementar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit notarial, el Consell de l’Advocacia Catalana i el Col·legi Notarial de Catalunya han reforçat la seva aliança amb la incorporació de nous formularis notarials al portal Compendium.cat. D’aquesta forma, són ja 53 els documents notarials que es poden consultar i descarregar de forma gratuïta des del portal.

El Col·legi Notarial de Catalunya va participar des d’un primer moment en el desenvolupament del Compendium, ara farà tres anys, i als 48 formularis aportats en una primera tongada, se n’hi sumen ara 5 més que se centren en la resolució de discrepàncies de descripcions de finques entre cadastre, registre i la realitat. La iniciativa ha estat possible gràcies a la feina desenvolupada pels notaris Francesc Torrent, Víctor Esquirol i Guzman Clavel.

Totes les novetats i els continguts del portal de recursos jurídics en català es van presentar en un acte que va tenir lloc el passat 17 d’abril a la seu del Col·legi Notarial de Catalunya i que va comptar amb la participació de la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Marta Martínez; el degà del Col·legi Notarial de Catalunya, José Alberto Marín; el president de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana, David Casellas; el notari Francesc Torrent; i la coordinadora del portal Compendium.cat, Anna Arnall.

Els formularis notarials inclouen models d’escriptures, poders, actes i testimonis. Els podeu consultar i descarregar a l’apartat ‘Formularis contractuals i notarials’ i es troben dividits en les categories següents :

  • Actes i testimonis notarials
  • Dret immobiliari
  • Drets reals
  • Família
  • Obligacions i contractes
  • Poders
  • Rectificacions de descripcions registrals
  • Successions

 

Tots aquests formularis van acompanyats d’informació lingüística útil per a la redacció jurídica. Destaquem el diccionari Terminologia notarial, que va fer el TERMCAT en col·laboració amb el Col·legi Notarial, i apunts lingüístics que aborden qüestions terminològiques controvertides de dret de família, succesions i descripcions registrals. En són una mostra els següents:

 

Vídeo:

Post by admin

Comments are closed.