Es presenta el portal Compendium.cat a diverses seus col·legials de l’advocacia catalana

Un cop inaugurat el portal Compendium.cat el dia 8 d’abril a la Seu Vella de Lleida, la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana ha promogut un conjunt de presentacions arreu del territori per donar a conèixer aquesta eina al col·lectiu d’advocats i advocades de Catalunya. Aquest col·lectiu representa una part molt important dels usuaris del llenguatge jurídic català, atès que el seu exercici professional és present en diversos sectors com el de l’Administració de justícia, l’Administració pública i també el de l’empresa. Així mateix, el rol de l’advocacia en el foment de la llengua catalana en l’àmbit del dret és fonamental per revertir els baixos índexs d’ús registrats en els últims anys.

Des de www.compendium.cat el col·lectiu de l’advocacia pot consultar de forma més àgil recursos lingüístics com ara apunts lingüístics que comenten terminologia jurídica, manuals de redacció jurídica (com la Guia de bones pràctiques sobre escrits, informes orals i actuacions judicials, elaborada per la Comissió Mixta TSJC-CICAC-ICAB) i diccionaris de dret, i també recursos jurídics com ara formularis jurídics processals (de processal civil, mercantil, laboral, contenciós administratiu i penal, entre d’altres), formularis de dret societari, formularis arbitrals i models de clàusules per als ADR: model de clàusula de mediació mercantil del Consolat de Mar, models de clàusules de mediació familiar i convenis arbitrals.

L’elaboració dels formularis jurídics ha sigut possible gràcies a la col·laboració dels membres de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana. Cada formulari ha estat elaborat per un advocat o advocada un expert en la matèria, està actualitzat segons la normativa vigent i es pot descarregar gratuïtament en format Word i adaptar a l’encàrrec professional que correspongui.

Les presentacions que s’han programat han sigut al Col·legi de l’Advocacia de Sabadell el dia 21 d’abril, coincidint amb el pronunciament del Manifest per un salt endavant en el català a la justícia; el dia 22 d’abril al Col·legi de l’Advocacia de Tarragona; el dia 27 d’abril al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona; el dia 6 de maig al Col·legi de l’Advocacia de Reus, i el dia 13 de maig al Col·legi de l’Advocacia de Figueres – Alt Empordà.

 

Presentació del portal Compendium.cat al Col·legi de l'Advocacia de ReusCol·legi de l’Advocacia de Reus el passat 6 de maig

Les properes presentacions tindran lloc a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra el proper 8 de juny, al Col·legi de l’Advocacia de Granollers el 14 de juny i el Col·legi de l’Advocacia de Girona el 15 de juny.

Compendium.cat, un portal de caràcter institucional

El portal Compendium.cat és un projecte del Consell de l’Advocacia Catalana que rep el suport de fins a disset institucions catalanes i andorranes: el Departament de Justícia, el Departament de Cultura, el Consell de Garanties Estatutàries, la Comissió Jurídica Assessora, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT), la Universitat Pompeu Fabra, la Societat Catalana d’Estudis Jurídics filial de l’IEC, el Col·legi Notarial de Catalunya, el Deganat dels Registradors de Catalunya, el Consell de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, el Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya, el Consolat de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Mútua de Previsió Social per a advocats Alter Mútua. Pel que fa a les institucions andorranes: el Consell General, la Universitat d’Andorra i el Col·legi d’Advocats d’Andorra. Es tracta, però, d’un projecte obert al qual és previst que s’hi adhereixin altres institucions sensibles i compromeses amb l’impuls del català en l’àmbit del dret.

Post by admin

Comments are closed.