Compendium.cat supera els 1.000 recursos i es consolida com a portal de referència de llenguatge jurídic català

Al portal Compendium.cat estem de celebració. Per primera vegada hem superat els 1.000 recursos i això ens consolida com a portal de referència de llenguatge jurídic català en només vint mesos de vida —es va inaugurar oficialment el 8 d’abril de 2022. En concret, el portal compta avui amb 1.096 recursos diferents, distribuïts entre formularis jurídics, recursos lingüístics, manuals de dret i altres recursos de divulgació general i científica.

A banda d’aquests recursos, també ofereix un apartat de legislació, on hi ha recollides les principals fonts legislatives oficials d’Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, País Valencià i Illes Balears, així com un apartat dedicat al dret internacional amb prop de 60 tractats internacionals en català.

L’èxit col·lectiu del Compendium.cat ha estat possible gràcies a l’impuls del Consell de l’Advocacia Catalana i a l’amplíssim suport per part d’institucions i organitzacions de Catalunya, Andorra, Balears, Catalunya del Nord i País Valencià, que en molts casos són les encarregades de proporcionar els materials al portal. En aquest sentit, el Compendium.cat ha estat guardonat aquest 2023 amb una menció honorífica dels premis Justícia de la Generalitat i el premi Procura del Col·legi de Procuradors de Barcelona.

Un dels objectius del portal és fomentar nous formularis jurídics, que elaboren autors experts en la matèria i que s’actualitzen anualment, així com una classificació innovadora dels recursos lingüístics, que no només es poden trobar a partir de l’esquema clàssic per tipus de recurs, sinó també des de la perspectiva de necessitat del professional i de la branca del dret a què fan referència. Precisament, aquest 2023 hem estrenat noves categories de recursos com els formularis notarials del Col·legi Notarial de Catalunya, manuals de dret en català gratuïts, gràcies a la UOC i a la Universitat d’Andorra, i manuals de traducció jurídica.

La fita del 1.000 recursos és només un primer pas cap al progressiu creixement del Compendium.cat amb el doble objectiu de seguir incrementant el volum de recursos disponibles i reforçar la seva difusió a tots els potencials usuaris, que són advocats, notaris, jutges, procuradors, registradors, graduats socials i estudiants de dret. El portal ha obtingut aquest 2023 puntes de visites de gairebé 3.000 usuaris únics mensuals.

Post by admin

Comments are closed.